Search here...
TOP
Asia

Photo hunting: Bundaran Hotel Indonesia

Indonesia - Jakarta - Bundaran Hotel Indonesia - Selamat Datang monument, Mandarin Oriental Hotel, and Hotel Indonesia Kempinski - Cover Page
Indonesia - Jakarta - Bundaran Hotel Indonesia - Selamat Datang monument, Mandarin Oriental Hotel, Hotel Indonesia Kempinski, Grand Indonesia, and Grand Hyatt

Bunderan Hotel Indonesia

I rarely go for photo hunting, because most of the time, I take photo using my camera when I travel. So when my friend asked me to accompany him doing night photo hunting, I was a little hesitant, but then I agreed to join him for my first photo hunting 😀

The location was in Bundaran Hotel Indonesia (Hotel Indonesia roundabout) in Jakarta.

My friend is a professional photographer, his name is Mareza Putranto, he’s my classmate in senior high school. He also invited another classmate, who is also another professional photographer, Joseph. Great, 2 professional photographers. I could learn from them haha!

I also asked other friends of mine to join us during this fun photo hunting … Kania Kismadi + her friend, Fanny; and Alwi + his friend.

Indonesia - Jakarta - Bundaran Hotel Indonesia - Photo hunting - Alwi, Fanny, Kania Kismadi, Mareza Putranto, and Joseph

From left to right: Alwi, Fanny, Kania, Mareza, and Joseph

This photo hunting thing apparently was fun!

I tried to take photo using tripod (not mine, but Mareza’s haha!), with slow speed and without increasing the ISO.

Here are some photos from that night … Any comments and inputs? 🙂

Indonesia - Jakarta - Bundaran Hotel Indonesia - Selamat Datang monument and Mandarin Oriental Hotel

Bunderan Hotel Indonesia – Selamat Datang Monument and Mandarin Oriental Hotel

Indonesia - Jakarta - Bundaran Hotel Indonesia - Selamat Datang monument, Hotel Indonesia Kempinski, and Grand Indonesia

Bunderan Hotel Indonesia, Jakarta – Selamat Datang Monument, Hotel Indonesia Kempinski, and Grand Indonesia

And the last two pictures were taken on the overpass of Thamrin street …

Indonesia - Jakarta - Bundaran Hotel Indonesia - Thamrin traffic and Wisma Nusantara on the left

Traffic in Jalan Thamrin and Bunderan Hotel Indonesia

Indonesia - Jakarta - Bundaran Hotel Indonesia and the traffic

Bunderan Hotel Indonesia from the overpass

 

Mixed Up Already

«

»

19 COMMENTS

  • pursuingmydreams

    Keren-keren fotonya ;). Kameranya tipe apa?. Air mancur HI lagi ga ada, mungkin sdh tengah malam ambil fotonya?.

    • timothywpawiro

      Baru Canon 60D wkwk 😛

      Iya nieh lagi ga ada, sayang banget … Emang udah agak malam sieh wkt itu … :/

  • MP

    Setelah kurang lebih 20 taun berlalu, akhir nya di upload juga foto masterpiece nya guru timot..

  • ninarahmaizar

    Dikala siang terlihat semrawut… namun seketika berubah jadi pemandangan yang berbeda disaat malam tiba 🙂 oooh ibukota

  • Kania

    wuih 2 poto terakhir kece punya! apalagi yg terakhir *tepuktangan*
    kalo kata orang bijak, “save the best for the last” ya :))

    kurang tajem doang kalo buat gw.. touch up dikit aja, biar jd lebih gelap, perfect deh! 😀

    • timothywpawiro

      Hahaaa makasih kakak … Emang dua foto terakhir gw suka haha.

      Oh kurang gelap ya, kirain uda zukup :P.

  • DebbZie

    Bagus2 tuh fotonya. Next time kalo aku ke Jakarta, ajakin photo hunting kesini yaaa :p

    • timothywpawiro

      Next time tempat lain dung :D.
      Eh emang kapan ke jkt lagi rencananya?

  • rachel

    great capture of the lights of the traffic! 🙂

  • dansapar

    yg paling bawah sangat cakep deh kak timo

    • timothywpawiro

      Iya samaa kak dan, makanya ditaruh di paling akhir wakakak 😀

  • Fahmi

    kalau malam, bahkan macetnya jakarta jadi keren di foto ^^

    • timothywpawiro

      Ho oh … Sayang, mobilnya udah dikit, jadi ga terlalu banyak sinarnya 😐

  • Danan Wahyu Sumirat

    jadi pengen hunting di bunderan HI…. kapan ya
    abis saya kalo di sana biasanya ngamen sambil goyang2in kaki #huyuh

    • timothywpawiro

      Nah ituuuu, abis ituuu langsung foto2 wkwkwk … 😀
      Lbh seru kl foto2nya ramean bareng temen sieh 😉

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pingback: Staying at the artsy ARTOTEL Thamrin Jakarta - Mixed Up Already on May 21, 2013